Neblog

Писаније

Којекакви записи

Путешествија

О путовањима и запажањима којекаквих ситуација, људи и дела

Гаће

Као и у реалном животу, шта год не знам где да ставим, ставим у гаће

Путопис из Горњег Клауда

с освртом на Доњи Клауд

Путопис из Горњег Клауда Беше дошло време годишњих одмора, а ја одлучих да одем до Клауда да посетим своје податке. Таман успут и да видим пошто је цена шљиве за ракију.

Ја сам идиот

Ето, признајем

Ја сам идиот Има скоро две године како не пратим дневне вести, поготову домаће. Могуће је да нисам склон томе да први чујем нешто, нити ме сензације занимају. Такође, не волим да вирим преко туђег плота. Не занима ме да ли комшија уопште има краву.
Шта јој нисам рекао Желео сам да јој кажем сасвим једноставну ствар – да ми је лепо са њом. Како волим да је гледам. Да ми је довољно само то. Како трепће док прича и колута очима. Да ћутимо заједно. Нисам јој то рекао.

Прослава дигиталног јубилеја

или: Бјути вам васпитава децу

Прослава дигиталног јубилеја Овога октобра обележавам три значајне годишњице. Прва је 30 година како поседујем компјутер, друга је 20 година како сам онлајн, док је трећа 5 година како ми је умро отац. Овде ћу се осврнути на прве две годишњице.

О рђавом и длакама

Кукање лудом радовање

О рђавом и длакама Зашто се кука над проливеним млеком, због чега и шта ви имате од тога? Проблем са кукњавом је што је неконструктивна, дакле, то је кукањ у празно. Кука се, желе се промене, а нико их заправо не жели.

ASUS PadFone2 тест у реалним условима

Како сам постао интернет старлета

ASUS PadFone2 тест у реалним условима ASUS PadFone2 тест из тастатуре мене као интернет старлете у успону. Сазнајте масне детаље о тачскрину који је мастан, да ли ова справа може да служи као подметач за пиво и шта све можете урадити за ове паре.

Риболовачка прича

с освртом на дигитално дупе

Риболовачка прича Како ми је једна жаба помогла да лакше управљам садржајем на интернету, с освртом на пецање, политичку ситуацију, стање у новинарству и медијски изманипулисану багру звану грађанство.

Тешка одлука

по финансијски кишном дану

Тешка одлука Одлучио сам. Морам. Кишни је дан иако је пролеће, лије већ два дана - убрзава ми одлуку. Већ дуго ово желим - ма морам да урадим. Сад или никад.

Уфур

у СУР Еденски врт

Уфур Коначно сам умро. Нисам мог'о више да се мучим, да гледам болнице и глупости. Не знам ни зашто сам се разболео млад, био сам у напону снаге јак к'о коњ. Нисам сам јео масно, нити сам много пио, јео сам поврћа толико да ми се чини да сам на онај свет понео парче келерабе међ' зубима. Али ето. Чим сам мртав, а причам сам са собом, значи да нечега има после смрти.

Скопље: Од бурека до крста

Догодине у Драгоману!

Скопље: Од бурека до крста Трећи и завршни део новогодишње авантуре - од воза до Скопља, до Миленијумског крста се свашта издешавало, а овај подугачак и не толико духовит текст ће вам то објаснити - ако га прочитате.

Скопље: Архипорнографија

Бизарност, лажи и меморијске картице

Скопље: Архипорнографија Након што смо дочекали Нову годину у возу, ујутро смо стигли у Скопље. Ово је предугачак опис једног сабласног празничног преподнева које је пуно мермера, бетона и нове историје.

Три приче о Новој години

Како сам дочекао 2013. у Великој Плани

Три приче о Новој години Ево текста који мало детаљније појашњава где сам и како дочекао Нову годину. Ово је први део који се састоји из три новогодишње приче. Није кратко, напротив.

Како сам залутао на Блогоманију

Блогоманија oнанија

Како сам залутао на Блогоманију Сви поштени, интелигентни и људи добре воље су се вероватно у једном тренутку запитали: „Који ћу мој ја на Блогоманији?” Исто питање бих и сам поставио себи, али ево ширег одговора.

Повратак из Истанбула

седам, на ... те носам

Повратак из Истанбула Како сам се вратио из Истанбула и путничке куће. Зашто сам променио седам превоза до куће и ко је ту кога цео пут прочитајте овди.

Претпоследња вечера

кад месија меси

Претпоследња вечера - Шта оно треба да значи? - Шта, бре? - Нема смисла, чек'о сам вас целу ноћ и заспао за трпезом! Сав сам се ушин'о, још су ми мрвице 'леба у коси.
Удрите мене, ја сам политички некоректан Не бих се обраћао ширем аудиторијуму, јер сам у седмом трансцедентном степену на плус четрес с којекавим проблемчићима и зачкољицама животним, да ме нешто није изнервирало.

Како (ни)смо освојили Влашку планину

Никад објављен путопис

Како (ни)смо освојили Влашку планину „Гледај куд возиш, будало!“, чуло се како екипа из кола говори углас када сам у току вожње извадио апарат да снимим клип, као шлагворт за будући видео. Као у некој комедији, или трилеру – како се узме – испред нас необезбеђен пружни прелаз и на њему воз који пролази. Иако беше петак 13, најгора ствар која нам се десила тог дана је што се нисмо напили к'о што умемо када дођемо дан раније.

Приручник за хејтере

почните на време!

Приручник за хејтере Мој покојни отац је говорио да постоји једна универзална парола за све демонстрације. То је транспарент на коме би било исписано „срамота” и са њим би се могло на све протесте, демонстрације, али видимо да је погодно и за интернет којекуде.

Код психијатра

гардеробна терапија

Код психијатра Прича која се никада није десила.

Да ли се разумемо?

Теорија контраефекта

Да ли се разумемо? Бесмисао актуелне друштвене ситуације у Србији произилази из јаза међ онима што поруке одашиљу и онима који је примају. Другим речима, белосветска којекаква фрљајућа багра која жели да оствари неки утицај покушава да пренесе поруку ментолима као што смо ми, који не могу да се снађу међ' тонама словног и вокалног ђубрета.

Срећа и како до ње

не гледајте „изван кутије” јер кутија не постоји

Срећа и како до ње Сувише сам стар да бих вам могао помоћи, а и нисам неки мудрац, али послушајте мој савет. Увек сам сматрао да је природно стање човека да буде срећан. Увек постоји разлог за срећу. Да, увек постоји разлог.

Од лењости нема веће болести

...а дезорганизација је болест неизлечива

Од лењости нема веће болести Ово из наслова је мудра крилатица моје покојне бабе, а мени живот прође у убеђењу да су Срби и остало пучанство на овим просторима лењи. „То може само код нас“, „Типично српски“ итд. Али, авај.

Певам народњаке

...даворике предизборне дајке

Певам народњаке Да ли сте се икада запитали, драги читаоци мојих писанија и верни пратиоци мојих глупости, зашто се продају неке неквалитетне ствари, а сви знају да не ваљају или зашто толико има „народњака“ у смислу музичког нежанра и слично?

Лице

у које умал' да се заљубим

Лице Неко је почео причу о својој несрећној љубави, те подигох главу и скренух поглед не би ли неопажено превртео очима и тад спазих други пар очију који ме гледа. Осетих жмарак како ме шамара кроз десну плећку и неку топлину која је као са небеса.
Како су настали ратови на подручју СФРЈ Видим, актуелна је прича о распаду СФРЈ, а није далеко од актуелизације и прича о распаду ЕУ. Иако нисам комуњара, још сам мањи националиста те мислим да је греота мало тржиште СФРЈ расцепкати на 6-7 мањих. Приде, предности бивше државе беху заједнички језик, добра клима, лепа позиција итд.

Неблог и гаће!

Боље у гаћама него у клауду

Неблог и гаће! Поштовани љубитељи полуфилософије, радници, сељаци и они што оће да зараде паре на твитеру, пред вама је Неблог, непопуларна форма блога писана од неблогера. Ред је био да мало осавременим онај стари сајт, који је био ем ружан ем смешан, па сам направио још ружнији и још смешнији ал' ужасно модеран (има лајк дугмад, непотребне сенке и остале фенси форе).

Уј! шопинг

Сегединска текстилна авантура

Уј! шопинг Беше то леп излет у Сегедин, а почео је као шопинг тура. „Имамо неку свадбу, па би треб'о дузмем неке лоне и слично“, рече ми другар који није познат по томе да се облачи по стандардима данашње сељане. Након краће забринутости за прекривање његових доњих екстремитета тканином, некако спонтано се изродила идеја.

Бесмисао љубавног романа

Кратка бесмислена љубавна прича

Бесмисао љубавног романа Срели смо се по кишном дану, ветар ми је одувао кишобран, а он је баш стајао поред кинеске продавнице и пазарио ми један за 100 динџи. Док ми га је давао у руку, видела сам свој одсјај у његовим очима.

Како сам стес'о гузицу

Како смршати негугљивим методама

Како сам стес'о гузицу Драги поштоваоци мога лика, дела, титуле и самопроглашене философије која је приде јерковачка и независна и којекуде, некима је познато, а и није – нит је под морање да се зна, да сам се својевремено нагојио к'о свиња и добио тзв. линуксашки стомак и приде.
Путнички дијалози и запажања За путовања увек гледам да нађем времена. Да л' је то Сегедин, Темишвар или неки излет... небитно је. Нису ми јасни људи који једноставно хоће – а неће.

Сиротиња и богатуни (овај, тајкуни)

Зашто мрзите богате људе?

Сиротиња и богатуни (овај, тајкуни) Љубитељима мога лика и дела је позната чињеница да људе делим на сиротињу и господу. Та наивна подела има корен у онлајн комуникацији ма битне и мање битне.

Дигиталне даме и господа

Дигитална деца 21. века и сва њихова одвратност

Дигиталне даме и господа Нешто је постало одвратно у комуникацији. Нешто смрди дебело. Људи су лењи и удаљени једни од других иако мисле да им је свако пред носом. Шта смо то урадили сами себи?

Попушите и ви

Закон о дискриминацији пушача

Попушите и ви Иако ме тема нешто није претерано занимала до данас, читајући реакције непушача видех да имају проблем који је сличан недојебаности.

Маћадо

или маркетинг "домаће" ракије

Маћадо - Хоћеш да попијеш нешто? - Шта има? - Ракијица! - Не рисе, кака је? - Домаћа! - Јој!

Право име за праве ствари

прилог о политичкој коректности

Право име за праве ствари Политичка коректност је прикривање правог значења неког појма. Тако, више Циганин није Ганци већ је Ром. Небитно је што они међ' собом псују мајку цигањску. Исто тако, немамо више педере, већ гејеве. Дозволите ми да кажем да ми геј звучи пежоративније од педера.

Неко боље место

Последњи поздрав своме оцу

Неко боље место Навршило се две године од смрти мог оца. Мислим да је дошло време да напишем нешто о дешавањима који су ми променили живот.

Тровање

Болесни мазохизам уживања у туђој несрећи

Тровање Устао сам сабајле, ништа нисам јео до један по подне. Седох да ручам те упалих ТеВе да погледам вести. Која грешка. Вест је да је, ваљда, Скупштина града или којекакви неки слични преваранти расписала услове за усвајање керуше Миле. Тада схватих да сам кретен.

Чобан тера е-овчице

Кад српски сељак седне за "компујтер"

Чобан тера е-овчице Jедна од добрих ствари дигитализације српског сељаштва је и та што се документовано може видети колико је ко неписмен. О састављању реченица да и не причам. Скоро ми је друг рекао да је нашао рибу с којом не може да комуницира, јер ако не изговори просту реченицу, већ дода који придев или драмску паузу, она му каже да "филозофира".

Вода у флаши

Или како идиоту рећи да је идиот

Вода у флаши Сви ви који ме познајете лично, виртуелно или из чувења знате мој став о флашираној води. Увек сам мислио да је то превара и то, наравно, мислим и даље, а за све вас који је купујете мислим да сте идиоти, што и сами знате.

Ћирилица

и како је убити

Ћирилица Као што је свима познато, ћирилица потиче од Ћирилових ученика, који је био Методијев буразер. Ова двојица браће буразера су били Грци који су били са мисијом описмењавања Словенског живља у нади да ће прихватити хришћанство, јер нису имали писмо на ком би могли да нешто запишу, а потом и прочитају, што му дође као нека узрочно-последична веза.

е-Шаума

јесте жвака за сељака

е-Шаума Још од малих ногу (с опаском да су ми и даље мале) увек сам се чудио људима који су ложане. Чудио и дивио у исто време, јер волео бих и ја да будем мало так'и, ал' ваљда ми моћ расуђивања то не дозвољава.

Фејсбук и сиротиња

или зашто је Фејсбук најбољи сајт

Фејсбук и сиротиња Сви ви који ме знате подуже и боље, знате да сам пун предрасуда, тврдоглав и донекле конзервативан. Наведено, иначе, сматрам врлинама, али поставља се питање: "Откуд ја на Фејсбуку?"
"Закон" о безбедности саобраћаја на путевима Овог маја навршиће се значајан јубилеј. Десет година од како активно возим. Другим речима ово значи да имам солидно искуства да могу да прозборим нешто више о овој материји. Наиме, крајем 2009. је почео је са применом нови Закон, који ће наводно спречити чобане да се понашају као чобани, тј. да их натера да возе по правилима саобраћаја. Шта је сада овде проблем?

Дерпи

Дерби какав није, а заправо јесте

Дерпи Данас је одржан традиционални Дерпи између вечитих ривала Ружичасте Звезде и Куртизана. Утакмица је прошла без публике, коју углавном чине хулигејни, који су опијени коктелима, остали испред стадиона да се гађају конфетама.

Рале пред световним шалтером

и сукоби са немањићком бирократијом

Рале пред световним шалтером Године 1198, у Расу, један човек је дошао да региструје кола...
Магла свуда, магла око нас Седим и гледам ТВ. Не гледам га често, додуше, нисам ни зависник, али с времена на време волим да погледам нешто, поготову ако је политика у питању или Слагалица. Једно време нисам гледао ТВ уопште, али, џиџи-миџи беше зима па уместо да смрзавам буљу на снегу и леду, ја се упутих у ТВ програмске шеме.

RSS Feed

Ne kužim / Can't understand

Лајкујем вам мајке

Само за хипстереАко ово неко користи, мож и да кликне

Свежи коментари

Вид' што лепо

Srbovanje
Preko ramena

Ове ја читам...

...ал' не мора да значи да вазда ценим њихове написане глупости.