Neblog

ASUS PadFone2 тест у реалним условима

Како сам постао интернет старлета

Неблог > Гаће > ASUS PadFone2 тест у реалним условима
Написано:
ASUS PadFone2

На питање: Да ли си ти онај Бјути цар, апсолутни секси механичар и веома утицајна персона на српском интернету? – одговорио сам да нисам. Морао сам да предефинишем питање и рекох да јесам Бјути, ал' да сам ултимативни цар, тетрасекси гигамханичар и преутицајна уберперсона на српском интернету. Она рече: Да, баш тако су ми те описали надлежни.

Овако је укратко текао разговор између мене и становите пиар/комјунити/ваљамнекуробу менаџерке (управљачице) и навикут на то да вазда неко оће да ми нешто заваља, устукнух плашећи се за свој џеп.

Ал' не лези Хаде: „Ош ти дам неку справу да тестираш па да кажеш кака је?”, рече она на шта ја питах која је и запамтих само ASUS.

Логички постављено питање: Што би неко, мени ваком на први поглед неурачуњивом, давао било шта на тест, урачунавајући и нацртане бркове моје бивше колегинице? Мора да има нека фора.

ФОРА ЈЕ: Ту справу ја, као, тестирам и после, као (овом приликом), пишем о томе и ако буде читано више од других – справу добијам џаба. Дакле, ако сте стигли до овди с читањем, одма ширите даље да би добио справу. Која је справа у питању – видећете који пасус доле. Ето, рекох, а ви се смилујте сиротињи.

Наравно, питах да ли је свесна каки је мој стил писања, да се мање-више противим сваком виду маркетинга сматрајући га као певање народњака – поигравање са примитивним животињским, ал' ипак људским инстинктима? Рече, сад када се упутила у Неблог, није јој свеједно, ал' шта ће.

ASUS PadFone 2 Neblog

Наравно, никада не бих пристао да пишем о нечему ако услов није искључиво да мора бити писано на мој начин и да одаје мој стварни утисак о нечему. Да сам желео да се бавим промоцијом којечега на муфте, остао бих у новинарству. Другим речима ништа и никога не промовишем, већ дајем свој суд о нечему. Каже она: „Наравно”, а то ме обрадова. После тестирања нема кајања - каже наша народна.

Прође неко време, договорисмо се да преузмем справу, ал' пошто сам господин човек, становита пиар/комјунити/маркетинг штавећ руководитељка ми скоро па дође на ноге, тј. у канцеларију у срцу града.

Ко би рек'о да су и комјунити/пиар/допишите руководиоци људи, а неки су и готивни, тако да одма почесмо причати којекуде, а справу узех са собом да тестирам. Иза мене остаде аура интернет старлете која служи за сликање и ваљање робе. Нека, да се и ја некад омастим.

Улазим у тријескец, па преседам на двајшес све и она справа у кеси и некако сам полунестрпљив да је испробам. Заправо, дошао сам гајби, јео, дремнуо па тек онда је укључио. Физиологија пре технологије.

Е, сад, вероватно вас занима која је то справа.

То је ASUS PadFone 2.

О чему се ради и што је та справа специфична? То је заправо телефон, мобилни, јашта с Андроидом као оперативним системом – што није ниш' чудно. Чудно то што има и таблет приде у који се телефон утакне. Другим речима, таблет проширује екран телефона, а телефон је довољно јак да ради штагодсадтребателефонидараде. Таблет назван и „станица” тј. station у себи садржи батерију кол'ки је и екран па не арчи телефон – штавише, може да га пуни. Згодно, с обзиром колико су „паметни телефони” заправо глупи јер поштено коришћење не може да траје дуже од досадног преподнева. Дакле, не видим шта је ту паметно.

Овде настаје један проблем личне природе. Одавно сам престао да пратим технологију у смислу кол'ко језгара има процесор, колико има меморије, кака је графика итд. јер је постало бесмислено. Тако, ако вас занима шта има унутра идите на ASUS-ов сајт.

Бесмисленост, невезано за ASUS PadFone2, већ за већину оперативних система данас је да свима треба дивљачки хардвер да би радили основне ствари. Тако, имаш четворојезгрични процесор и меморије колико је имао мозак твоје бабе у тренутку фаталног срчаног удара, само да би мог'о да без сецкања гледаш видео или играш игрицу на нивоу Спектрума. Суза ми крену кад се сетим Amige која је на 7 потом 14 мегахерца терала бога-оца, а кориснички интерфејс оперативног система је имао одзив мерен у ситним милисекундама. Ал' добро, ово је ваљда некоме прогрес. Можда зато што су кодери постали програмери, а потом дивлопери.

Технички поткованији ће питати зашто одма нисам у мобилни-таблет ставио своју SIM картицу и ко из топа пробао 3G или бар бежично се повезао на рутер? Тајна лежи у томе да се у мобилни меће micro SIM картица, а да вајрлез на послу тада нисам имао. За микро SIM и ђене-ђене, отиш'о сам до Телекома, пит'о могу л' је добит где они одговорише да могу ал' за 200 динџи и бесмислено дугачког реда који треба да чекам у пословници. Међутим, пошто немаху адаптере са микро на стандардну SIM картицу, одустах од даљег главоломљења., јер када вратим справу назад, остаће ми микро SIM па могу да се сликам ил' да јурим адаптере по нету, а нисам имо друга посла – једног дана.

Тест ASUS PadFone2

Ајд да тестирам и справу. Прикачих се на нет, инсталирах којекаке програме популарно назване апликације, све мање-више класично што имам и на свом телефону, ћириличну тастатуру и почех. Таблет, који год да је, вероватно није измишљен због посла. Са префиском „пословни” се све лакше прода јер се тако прави слика о производу, а муштерија ту слику пројектује на себе, тако да постоји читав серијал „пословних” телефона које шета армија незапослених. Овај конкретни таблет, показује своју практичну страну, на непрактичном месту – на веце шољи.

Уместо да куцам с телефона, или да читам књигу, спремам правосудни или прелећем погледом по кућној хемији, користио сам таблет да би с њега писао фејсбуцима и твитерима, а то се лако може доказати увидом у квалитет тих записа.

ASUS PadFone2

Иначе, става сам да су мобилне справе измишљене махом због клоње. То је нека врста табу теме, ал' ретко ко више иде у клоњу без неке справе. Претпостављам да ће већина бућих корисника ASUS PadFone2 „стејшн” држати у клоњи, а телефон носити уобичајено.

Пошто ме је занимао технички аспект, тј. како приказује мултимедијалне садржаје на нету, поред Јутјуба, постоје и други видео сервиси које друге интернет старлете не помињу. Тако, отиш'о сам на неколико порно сајтова и кликтао на рњаве. Да, иако свако гледа рњаве – то није ни спорно и чињеница је, а исте могу да гледам и на лаптопу - није фора у њима. Занимао ме је заправо приказ флеша на Андроиду, јер је и Макромедија престала да га подржава. Порнићарски сајтови који приказују на десктоп платфорама флеш су се досетили. Рњарски сајт прикаже горе да нема плагина, ал' доле препозна мобилну платформу, каже: „О, видим оћеш рњаву преко мобилног? Кликни овди!”, и онда те пребаци на HTML5 стандардизовану страницу и пусти рњаву и компатибилном формату. Све шљака, а да имам 16 дина и таблет, мислим да бих био већи твитераш.

Пошто се таблет састоји и од телефона, неке апликације су предвиђене само за таблет. Оно што ми се свидело то је нпр. кад се ради на таблету и онда извуче телефон, рад може да се настави тамо где се стало – на телефону. Дакле, исти екран, све на истом месту. Проблем је што то шљака само код ASUS-ових апликација, које су солидно употребљиве, а неке су блотвер. Када се извади телефон из стејшна, заправо таблета, остаје само телефон, док таблет не служи ничему. Без телефона не шљака, већ је само мртви екран и батерија.

Пошто је ASUS PadFone2 „пословна” справа, покушах да на њој радим посао. Кренух да куцам тужбу. Може, тачскрин је доброг квалитета, одзив је добар и екран је велик, али – откуцајте нпр. 8000 слова без грешке. Приде, манипулација текстом у текстпроцесорској апликацији није лака. Дакле, могло би за ситно, ал' за важне ствари без тастуре се и даље не може. Ако вам је посао да будете комјунити менаџер, ово је идеална справа за вас јер ћете лако поставити на друштвеној мрежи слику Тајланда, пожелети добро јутро у 10 пре подне, а слатке куце и маце које позивају на наградну игру изгледају лепше на мобилним уређајима.

Међутим, видео у видео плејеру изгледа одлично. Одгледах омиљене серије, што на телефону што на таблету, видео са Путоспективе, неколико филмова. Све ферцера и изузетно је практично. Мобилни телефон има одличан екран и резолуцију тако да је изузетно употребљив што се тога тиче. Можда сам се превише узбудио (не због порнића) већ због кофе од телефона који иначе поседујем.

Након неколико дана сам се навикао на ASUS PadFone2, а човек се на добро лако навикне, још ако је туђе - милина. Чак су ми предложили да га понесем на ноћно планинарење на Торничку Бобију, у чему нисам видео смисао јер тамо идем да побегнем од којекаких справа, интернета и којекуде, а приде на таким местима нема ни пута ни домета. Приде бр. 2 – шта ће ми телефон који је и таблет на камповању где једва нађеш поштено место додеш у клоњу? Приде бр. 3 – вероватно би неко просо ракију на њега или ставио врелу кобају из ватре.

Али, време беше да се ова справа покаже у реалним условима.

Кликнух на становити контакт на једном од месинџера, а прозор се отвори:
- Добио сам неку справу да тестирам, па као да пишем о њој.
- Не рисе, која је?
- ASUS PadFone2
- Боле те! Дај да видим.
- Ајд на вопза
- Ајд, за 10 минџи

Овај становити контакт беше @loshMister комшија и другар који више дрнда те справе од мене, па рек'о да му дам да види – да не плаче. Није бег циција.

Док пишем овај текст, питам га да л' има фотке што смо направили о тесту у реалним условима, он рече да ће ми шибнути на мејл. Тако добих мејл са фоткама који субверзивно открива и његову сексуалну природу. Нека, немам ништа против све док цепамо вопза и не дира ме за колено.

Дерпе

Дограбих преостало пиво из Чешке што сам дон'о, сиђох доле, поздравих се с њим са дистанце (никад се не зна) и дадох му справу.

Мете он његову микро SIM картицу, да пробамо каки је фон. Леп је. Након пола пива схватисмо да смо џаба метали картицу јер смо могли да поделимо вајрлес са телефона, ал' нема везе.

Стаде дрндати Асуса, а дрндах и ја, тако да ASUS PadFone2 дрндасмо неколико пива, све седевши на паркингу испред квази-тржног центра.

ASUS PadFone2 test твитовање

На логично питање: Да ли ASUS PadFone2 може да служи као подметач за пиво? Одговор је половичан. Наиме, таблети су махом дизајнирани да им је задња овршина равна, па га можете ставити на сто и куцкати и слично, те је због тога и стабилан. ПедФоун2 није таблет, него хибрид и телефон се ставља у њ позади, али та избочина му не даје баш неку стабилност, те се клати. Зато смо морали потурити неке цигле, па тек на њега ставити справу. Кад се стави једно пиво, једноставно налегне на ту страну па треба ставити друго пиво као баланс. Ако је лименка влажна, онда ће екран осетљив на додир побенавити и џаба сва пословност телефона када може случајно позвати шефа или вашу жену док сте на службеном путу у куплерају.

ASUS PadFone 2 подметач за пиво

Друго логично питање: Да ли се на ASUS PadFone2 може мотати дуван? И овде је одговор половичан, јер се мора држати нпр. на коленима због поменуте стабилности. Такође је мана свих екрана на додир што се очас посла замасте. Тако, остају трунчице дувана прилепљене на екрану па се мора дувати ко сивоња или користити крпа. Мож' и мајица.

ASUS PadFone2 test мотање дувана

ASUS PadFOne2 test остаци дувана

Закључак

Телефон и додатак у виду таблета, тј. стејшна тј. батерије, тј. вел'ког екрана којекуде, све је одлично и у својој основној верзији и као таблет. Немам неких замерки штос тога тиче.

Међутим, кошта 800 евра. За те паре Заре може 2х да ми окречи гајбу с његовим материјалом и рукама, могу додем 2х на море или да једем једно 6 месеци.

Да хоћу да изигравам бизнисмена по граду, јер се људи ложе на те ствари, можда бих га и уз'о. Претпостављам да ће ми Заре кречити гајбу и да ћу ићи на море.

Али, ако су људи из ASUS-а вољни да ми дају справу за џаба, био бих им веома захвалан и такав чин би ми много значио на мом будућем путу интернет старлете.

На крају, ево занимљиве опције, с тим што не знам чему служи.

ASUS PadFone2 бјутизација

Справу сам добио. Фала Асусу, Ана Марији, Џау, мојој породици, пиварама ил коме год треба да се захвалим.

Шири бјутизам...

Ово неблошко писаније мож'те метути ди вам воља, ал' до сада се као најразумљивије показало ако га метете на неку од друштвених мрежа за дангубљење домаћица.

   

Тако, поред тога што чините похвалу овог нелитералног штива, чините и да Бјути постане утицајан блогер и да може да једе и пије за џаба кад га позову да прича глупости којекуде.


 

Коментари

Пишите шта 'оћете, ал' у принципу се не обазирем на ваше глупости.

Систем за коментарисање омогућио Disqus

Ne kužim / Can't understand

Лајкујем вам мајке

Само за хипстереАко ово неко користи, мож и да кликне

Свежи коментари

Вид' што лепо

Srbovanje
Preko ramena

Ове ја читам...

...ал' не мора да значи да вазда ценим њихове написане глупости.