Neblog

Магла свуда, магла око нас

Неблог > Писаније > Магла свуда, магла око нас
Написано:
Магла

Седим и гледам ТВ. Не гледам га често, додуше, нисам ни зависник, али с времена на време волим да погледам нешто, поготову ако је политика у питању или Слагалица. Једно време нисам гледао ТВ уопште, али, џиџи-миџи беше зима па уместо да смрзавам буљу на снегу и леду, ја се упутих у ТВ програмске шеме.

ТВ је једна веома занимљива појава. Дакле, иако имамо велик број канала, али немамо избор шта да гледамо, јер нам се информације само сервирају. Интернет је својевремено имао предности над телевизијом, јер је било избора информација, али сада цврц. Информације сервирају којекакви и ди год да се окренеш налетиш на неко продавање магле.

На српском вебу има занимљивих трагикомичних појава оличених у блогерима, од којих већина нуме вола да убоде, али су ту, константно свеприсутни, као оне тзв. НВО пре годину-две дана. Занимљиво је да доста њих има компјутер (што је њима исто што и интернет) тек неколико година, али ево их, већ су е-ово, е-оно. Још је поразније то што је једино што су од компјутера видели то је Видновз и то углавном њима омиљени бровзер, њима омиљени пуштач музике типа огавног Винампа и омиљеног програма за гледање филмова типа БеЕс плејер.

Ништа чудно, цео свет је постао плитак или још горе - плиткопоетичан. То је добро дефинисао мој другар С_Кид: "Све је отишло дођавола када је цена модема пала испод 200 марака". Ех, кад се сетим да сам 1994. године модем платио 500 марака и то неки безимени 14.400 бпс.

У реду. Дошли дивљи да мету питомима, којекуде, је било и биће. Једноставно питоми су арогантни и с ниподаштавањем гледају на сву новопридошлу дивљу екипу и тако то креће. Слично као ратови на подручју бивше државе, неки су се бунили, а остали су били у фазону: "Заболе ме, идем'гледам фудбал!". Слично као што Београђани гледају окупацију сељане на њихове дојучерашње ливаде. Док трепнеш, немаш више где да печеш кобаје или шеташ џукца. Ето ти солитер пун чобана и њихове деце која вичу "ово/оно је Србија" или "не дамо ово/оно". При том је доста њих дошло са тих ово/оно што не дају. Дакле, дали су.

Овде не желим да кажем да предност треба дати само онима са стажом или искуством или првоборцима. Многи од вас су поштени корисници компјутера, добре домаћице и домаћини, вредни радници, паметни студенти итд. Проблем је у онима који су видели прилику да нешто одлучују или створе атмосферу око себе да су у ситуацији да нешто одлучују, а нису. Али разумем и те људе, дошли су од којекуде и морају да се снађу да би зарадили који динар и платили гајбу, јер их у супротном чекају родитељи у завичају. Неко ће из овога погрешно закључити да сам толерантна особа.

Сушта комедија је и то што ви ово читате такође на блогу и то мом. Ја нисам против блоговања, поготову ако има неко нешто паметно да каже. Ја ево немам, па се утапам у море будалетина који пишу овакве и сличне будалаштине.

Ријалити шоу није "Велики брат". Велики брат је само популарна емисија са за радикале и осталу багру која би, да живи који век раније, палила вештице на тргу и уживала у томе. Риалити шоу је интернет сам по себи, јер ту којекакви добијају својих пет минута славе, као ја сада док ово читате. Највећа разлика је што између ТВ емисије и интернета постоји значајна разлика. У ТВ шоуу је све намештено, од почетка до краја. То вам могу рећи ја као лаик који нисам гледао ни једну емисију, нит ме такав начин забаве интересује. Једноставно, ту су уложене велике паре, а велике паре не трпе спонтаност.

С друге стране, интернет је бесплатан, тј. кошта вас хиљаду-две динџи и омогућава вам да правите будалу од себе, путем разних сајтова/блогова/форума и то без обећане награде. Иронија свега је то што људи који су најактивнији у сопственој промоцији, ширећи своје податке, фотографије, музички укус и расположења - први ће закукати над поштовањем приватности на интернету. Ако којекакве идиотлуке раде јавно, шта ли тек раде приватно, тј. у оној сфери коју желе да заштите?

Вероватно сте до сада приметили да овај запис/пост није нит смешан нит смислен. Наравно да је то наменски. Данашњи свет се састоји од продавања магле и оних који исту маглу препакују и препродају даље. Ако је могуће продати будали воду, зашто не би и маглу?

Ово је било мало моје магле упућене вама. Хвала на пажњи и педала.

Шири бјутизам...

Ово неблошко писаније мож'те метути ди вам воља, ал' до сада се као најразумљивије показало ако га метете на неку од друштвених мрежа за дангубљење домаћица.

   

Тако, поред тога што чините похвалу овог нелитералног штива, чините и да Бјути постане утицајан блогер и да може да једе и пије за џаба кад га позову да прича глупости којекуде.


 

Коментари

Пишите шта 'оћете, ал' у принципу се не обазирем на ваше глупости.

Систем за коментарисање омогућио Disqus

Ne kužim / Can't understand

Лајкујем вам мајке

Само за хипстереАко ово неко користи, мож и да кликне

Свежи коментари

Вид' што лепо

Srbovanje
Preko ramena

Ове ја читам...

...ал' не мора да значи да вазда ценим њихове написане глупости.