Neblog

Писаније

Којекакви записи

Ја сам идиот

Ето, признајем

Ја сам идиот Има скоро две године како не пратим дневне вести, поготову домаће. Могуће је да нисам склон томе да први чујем нешто, нити ме сензације занимају. Такође, не волим да вирим преко туђег плота. Не занима ме да ли комшија уопште има краву.

Прослава дигиталног јубилеја

или: Бјути вам васпитава децу

Прослава дигиталног јубилеја Овога октобра обележавам три значајне годишњице. Прва је 30 година како поседујем компјутер, друга је 20 година како сам онлајн, док је трећа 5 година како ми је умро отац. Овде ћу се осврнути на прве две годишњице.

О рђавом и длакама

Кукање лудом радовање

О рђавом и длакама Зашто се кука над проливеним млеком, због чега и шта ви имате од тога? Проблем са кукњавом је што је неконструктивна, дакле, то је кукањ у празно. Кука се, желе се промене, а нико их заправо не жели.
Удрите мене, ја сам политички некоректан Не бих се обраћао ширем аудиторијуму, јер сам у седмом трансцедентном степену на плус четрес с којекавим проблемчићима и зачкољицама животним, да ме нешто није изнервирало.

Приручник за хејтере

почните на време!

Приручник за хејтере Мој покојни отац је говорио да постоји једна универзална парола за све демонстрације. То је транспарент на коме би било исписано „срамота” и са њим би се могло на све протесте, демонстрације, али видимо да је погодно и за интернет којекуде.

Да ли се разумемо?

Теорија контраефекта

Да ли се разумемо? Бесмисао актуелне друштвене ситуације у Србији произилази из јаза међ онима што поруке одашиљу и онима који је примају. Другим речима, белосветска којекаква фрљајућа багра која жели да оствари неки утицај покушава да пренесе поруку ментолима као што смо ми, који не могу да се снађу међ' тонама словног и вокалног ђубрета.

Срећа и како до ње

не гледајте „изван кутије” јер кутија не постоји

Срећа и како до ње Сувише сам стар да бих вам могао помоћи, а и нисам неки мудрац, али послушајте мој савет. Увек сам сматрао да је природно стање човека да буде срећан. Увек постоји разлог за срећу. Да, увек постоји разлог.

Од лењости нема веће болести

...а дезорганизација је болест неизлечива

Од лењости нема веће болести Ово из наслова је мудра крилатица моје покојне бабе, а мени живот прође у убеђењу да су Срби и остало пучанство на овим просторима лењи. „То може само код нас“, „Типично српски“ итд. Али, авај.

Певам народњаке

...даворике предизборне дајке

Певам народњаке Да ли сте се икада запитали, драги читаоци мојих писанија и верни пратиоци мојих глупости, зашто се продају неке неквалитетне ствари, а сви знају да не ваљају или зашто толико има „народњака“ у смислу музичког нежанра и слично?
Како су настали ратови на подручју СФРЈ Видим, актуелна је прича о распаду СФРЈ, а није далеко од актуелизације и прича о распаду ЕУ. Иако нисам комуњара, још сам мањи националиста те мислим да је греота мало тржиште СФРЈ расцепкати на 6-7 мањих. Приде, предности бивше државе беху заједнички језик, добра клима, лепа позиција итд.

Како сам стес'о гузицу

Како смршати негугљивим методама

Како сам стес'о гузицу Драги поштоваоци мога лика, дела, титуле и самопроглашене философије која је приде јерковачка и независна и којекуде, некима је познато, а и није – нит је под морање да се зна, да сам се својевремено нагојио к'о свиња и добио тзв. линуксашки стомак и приде.

Сиротиња и богатуни (овај, тајкуни)

Зашто мрзите богате људе?

Сиротиња и богатуни (овај, тајкуни) Љубитељима мога лика и дела је позната чињеница да људе делим на сиротињу и господу. Та наивна подела има корен у онлајн комуникацији ма битне и мање битне.

Дигиталне даме и господа

Дигитална деца 21. века и сва њихова одвратност

Дигиталне даме и господа Нешто је постало одвратно у комуникацији. Нешто смрди дебело. Људи су лењи и удаљени једни од других иако мисле да им је свако пред носом. Шта смо то урадили сами себи?

Попушите и ви

Закон о дискриминацији пушача

Попушите и ви Иако ме тема нешто није претерано занимала до данас, читајући реакције непушача видех да имају проблем који је сличан недојебаности.

Маћадо

или маркетинг "домаће" ракије

Маћадо - Хоћеш да попијеш нешто? - Шта има? - Ракијица! - Не рисе, кака је? - Домаћа! - Јој!

Право име за праве ствари

прилог о политичкој коректности

Право име за праве ствари Политичка коректност је прикривање правог значења неког појма. Тако, више Циганин није Ганци већ је Ром. Небитно је што они међ' собом псују мајку цигањску. Исто тако, немамо више педере, већ гејеве. Дозволите ми да кажем да ми геј звучи пежоративније од педера.

Неко боље место

Последњи поздрав своме оцу

Неко боље место Навршило се две године од смрти мог оца. Мислим да је дошло време да напишем нешто о дешавањима који су ми променили живот.

Тровање

Болесни мазохизам уживања у туђој несрећи

Тровање Устао сам сабајле, ништа нисам јео до један по подне. Седох да ручам те упалих ТеВе да погледам вести. Која грешка. Вест је да је, ваљда, Скупштина града или којекакви неки слични преваранти расписала услове за усвајање керуше Миле. Тада схватих да сам кретен.

Чобан тера е-овчице

Кад српски сељак седне за "компујтер"

Чобан тера е-овчице Jедна од добрих ствари дигитализације српског сељаштва је и та што се документовано може видети колико је ко неписмен. О састављању реченица да и не причам. Скоро ми је друг рекао да је нашао рибу с којом не може да комуницира, јер ако не изговори просту реченицу, већ дода који придев или драмску паузу, она му каже да "филозофира".

Вода у флаши

Или како идиоту рећи да је идиот

Вода у флаши Сви ви који ме познајете лично, виртуелно или из чувења знате мој став о флашираној води. Увек сам мислио да је то превара и то, наравно, мислим и даље, а за све вас који је купујете мислим да сте идиоти, што и сами знате.

Ћирилица

и како је убити

Ћирилица Као што је свима познато, ћирилица потиче од Ћирилових ученика, који је био Методијев буразер. Ова двојица браће буразера су били Грци који су били са мисијом описмењавања Словенског живља у нади да ће прихватити хришћанство, јер нису имали писмо на ком би могли да нешто запишу, а потом и прочитају, што му дође као нека узрочно-последична веза.

е-Шаума

јесте жвака за сељака

е-Шаума Још од малих ногу (с опаском да су ми и даље мале) увек сам се чудио људима који су ложане. Чудио и дивио у исто време, јер волео бих и ја да будем мало так'и, ал' ваљда ми моћ расуђивања то не дозвољава.

Фејсбук и сиротиња

или зашто је Фејсбук најбољи сајт

Фејсбук и сиротиња Сви ви који ме знате подуже и боље, знате да сам пун предрасуда, тврдоглав и донекле конзервативан. Наведено, иначе, сматрам врлинама, али поставља се питање: "Откуд ја на Фејсбуку?"
"Закон" о безбедности саобраћаја на путевима Овог маја навршиће се значајан јубилеј. Десет година од како активно возим. Другим речима ово значи да имам солидно искуства да могу да прозборим нешто више о овој материји. Наиме, крајем 2009. је почео је са применом нови Закон, који ће наводно спречити чобане да се понашају као чобани, тј. да их натера да возе по правилима саобраћаја. Шта је сада овде проблем?
Магла свуда, магла око нас Седим и гледам ТВ. Не гледам га често, додуше, нисам ни зависник, али с времена на време волим да погледам нешто, поготову ако је политика у питању или Слагалица. Једно време нисам гледао ТВ уопште, али, џиџи-миџи беше зима па уместо да смрзавам буљу на снегу и леду, ја се упутих у ТВ програмске шеме.

RSS Feed

Ne kužim / Can't understand

Лајкујем вам мајке

Само за хипстереАко ово неко користи, мож и да кликне

Свежи коментари

Вид' што лепо

Srbovanje
Preko ramena

Ове ја читам...

...ал' не мора да значи да вазда ценим њихове написане глупости.